Bovenwaterschip

Onderhoud bovenwaterschip

Als u zelf aan de slag gaat is het fijn om te weten hoe dit onderhoud zo efficient mogenlijk kan, zodat u meer tijd overhoud om te genieten en ontspannen op uw boot, ook kunt u de onderhoudswerkzaamheden uitbesteden.

Verf, hout en kunststoffen hebben het meest te lijden van zonlicht. Een hoogglans toplaag weerkaatst uv-stralen en beschermt zo de onderliggende laag. Doffe verf en gelcoat gaan verkrijten en verweren. Er komen craquele scheurtjes in en er kan vocht onder komen. Voorkom deze problemen door tijdig de toplaag te vernieuwen.

Schilderwerk en gelcoat schoonmaken en in de was zetten. Roestplekjes bijwerken, beschadigingen repareren en scheurtjes dichtmaken dit is jaarlijks terugkerend onderhoud dat u in principe te allen tijde uit dient te voeren voor het behoud van uw schip.

Het advies luid om houten boten binnen te stallen, blank hout dient u te lakken minimaal 1 nieuwe laag voorafgaand aan een nieuw seizoen. Om (kleur) lak voor een langere periode mee te laten gaan is het van belang dat deze goed onderhouden word, zo is het belangrijk om het schip maandelijks schoon te houden en om het schip minimaal 2 keer per jaar te voorzien van een nieuwe waslaag. Door de boot te voorzien van een waslaag heeft vuil minder kans om in te vreten in het grondmateriaal. Om roest en rotte plekken te voorkomen is het van belang om stalen schepen eens in de 3 jaar ook boven de waterlijn te schilderen, doet u dit niet dan vergroot dit de risico’s op rot- en roestplekken , deze dienen uiteraard voorkomen te worden.

Ziet u het niet zitten om uw boot zelf te onderhouden, bij Jachthaven Rotterdam bieden wij de service om het totaal onderhoud uit handen te nemen, neem contact met ons op en vraag uw offerte aan.

Offerte aanvragen

Call Now Button